Hogy milyen az élet egy Super SOCO-val? “Super” jó élmény. 

De amellett hogy jól szórakozom, magam is segítek megmenteni a bolygót, mert egy elektromos moped használatával hozzájárulok a környezet védelméhez. Ráadásul, mivel a belvárosban élek, nem érdemes annyi pénzt kiadnom egy autó megvásárlására.

Lehetőségem van rá, hogy szórakoztassam magam és élvezzem az utazást anélkül, hogy aggódnék a levegő szennyezése miatt. Ami pedig a hab a tortán, hogy soha többé nem kell benzint vásárolnom.

Az elektromos autókkal ellentétben, amiket közvetlenül a töltőállomáshoz kell csatlakoztatni, a Super SOCO egy cserélhető akkumulátorral van ellátva. Ez azt jelenti, hogy szinte csak otthon vagy az irodában töltöm, ami így nagyon kényelmessé teszi a mindennapokat.

Azon a napon, amikor megkaptam a motort, el is vittem tesztelni, hogy lemerítsem az akkumulátort. A töltési idő nem több, mint 5-6 óra, én általában egyszerűen napközben töltöm fel, de éjszakára is a töltőn lehet hagyni.

A 80 km-es hatótávolság egy akkumulátorral teljesen megfelelő a mindennapi használat során, de ez bármikor megduplázható egy pótakkumulátorral, hiszen egyszerre két akku is elfér a motor “tankjában” a Super SOCO kialakításnak köszönhetően.

Kifinomult konstrukció

 Miután feltöltöttem az akkumulátort, egy egyszerű mozdulattal vissza is tudom rakni a helyére. Egy csatlakozót kell csak bedugnom és már indulhatok is.

A háttérvilágítással rendelkező kijelző minden napszakban jól látható és kellő mennyiségű információt ad az akkumulátor állapotáról, a motor hőmérsékletéről és sebességéről. A motorkerékpár menetkész bekapcsolás után, anélkül hogy bármi hangot hallanánk a motorból, ami szokatlan lehet a benzines járművekhez szokott felhasználók számára.

Nehéz leírni, hogy ez a motor valójában mennyire csendes. Az elektromos autók viszonylag csendesek, de még mindig zajt kelt, amikor haladunk vele hiszen azok esetében meglehetősen nagy légellenállás keletkezik.

Amikor egy Super SOCO-t vezetsz, felemelő érzés, hogy semmilyen zaj nem vonja el a figyelmed az élményről.

Azonban, hogy biztosan észrevegyenek bennünket a közlekedés szereplői, a Super SOCO-n bekapcsolást követően automatikusan felkapcsol a világítás, ami szerencsére a LED-es fényszórókkal nem okoz gondot a hatótávolság szempontjából.

Leave a Reply