Skip to main content

Az elektromos robogó szíve, lelke, és képességeinek meghatározó eleme az akkumulátor. Éppen ezért, a legtöbb kérdés is az akkumulátorokkal kapcsolatos. A legújabb videónk témája tehát, a Super SOCO akkumulátor.

Akkumulátor - CPx

Super SOCO CPX akkumulátor

Sokan kíváncsiak az akkumulátorok élettartamára, amikor elektromos robogó vásárlásán gondolkoznak. A megfelelő tárolásról és helyes töltésről is sokan tesznek fel kérdéseket. Fontos tudni, hogy az akkumulátorok élettartamát nagyban befolyásolja a felhasználási mód, és a töltési ciklusok száma. Többek közt ezekre a kérdésekre is válaszolunk a videóban.

Miért fontos az akkumulátor?

Az elektromos meghajtású robogók és motorkerékpárok igazi új élményt jelentenek a városi közlekedésben. Gyorsan fejlődnek, és évről évre egyre több modell jelenik meg a városi utakon. A működéshez szükséges két fő egység az akkumulátor és a villanymotor. A megfelelő típus kiválasztásakor fontos szerepet játszanak az értékelésben a kapacitás, a hatótáv és a töltési idő. Ahhoz, hogy elektromos motorunk minél tovább kiszolgálja az igényeinket, ügyelni kell a tudatos használatra.

Több modellünk két akkumulátort is képes fogadni. Ilyen pl.: a Super SOCO TSx vagy a TC modell is, vagy a legújabb Super SOCO elektromos robogó, a CPx. A dupla akkuval rendelkező modellek kétszeres hatótávot biztosítanak a használat során. Amennyiben a két akkumultához ún. Y-kábelt is használunk, úgy optimalizálhatjuk ill. megoszthatjuk az energiafelhasználást az akkuk között, ezzel is növelve azok élettartamát.

CPX akkumulátorok Y-kábellel

CPX akkumulátorok Y-kábellel

A videóban az akkumulátorokról beszélgetünk Csongorral és Bencével. Igyekeztünk olyan kérdéseket összegyűjteni, amik segítenek a helyes tájékozódásban, és magabiztos tudást szerezhetnek a nézők. Ezek a következők:

  • Hogyan épülnek fel az akkumulátorok?
  • Hogy néz ki a töltő, és hogyan működik?
  • Mi az ideális töltési gyakorlat?
  • Hogy vigyázzunk az akkura?
  • Milyen biztonsági funkciókkal van ellátva az akkumulátor és a töltő?
  • Megmenthető-e még a túlmerített (mélykisülést elszenvedett) akkumulátor?
  • Mi az a hőmérséklet érzékelő funkció az akkumulátorban?
  • Mennyi akkumulátor élettartama?
  • Meddig marad 100%-os a kapacitása?

Ha kíváncsi vagy a válaszokra, kattints a linkre és nézd meg a videó a YouTube csatornánkon.

Leave a Reply

Close Menu